Spring naar inhoud

Dolfijnen en hun boodschap

Lang was er een boek over dolfijnen in de tweedehands boekenwinkel dat me opviel, maar ik heb het nooit meegenomen. Ik zag een reis om te zwemmen met dolfijnen, maar ik gaf me er niet voor op. Het leek me fantastisch om te zwemmen met dolfijnen, maar ik dacht dat ik er geen geld voor had. Een jaar later kwam weer dezelfde reis voorbij. Toen ik het filmpje erover zag voelde ik mijn hele lichaam oplichten. Dit is waar mijn hart naar verlangt! Ik heb me opgegeven voor de reis.

Ik had nog wat spaargeld, maar was bang om eraan te zitten omdat ik bang ben dat ik het ‘in de toekomst’ nodig heb. Maar wat heb ik eigenlijk aan ‘de toekomst’? Ik leef nu. En wat is er belangrijker dan mijn hart volgen en het beste uit het leven te halen? Toch was ik wat onzeker omdat het me nog niet helemaal duidelijk was wat nou ‘het beste’ was om te doen. Mijn hoofd wil altijd ‘het beste’ doen en mijn hart ‘het leukste’ en ik wilde graag bevestiging dat ‘het leukste’ ook ‘het beste’ is om te doen. Want vaak lijkt het leukste met het oog op de toekomst juist het slechtste om te doen.

Nu liep ik laatst weer in de tweedehands boekenwinkel, en ik zag het boek weer. Nu ik de reis met dolfijnen had geboekt, wilde ik het boek wel meenemen. Ik zat zojuist op de bank het boek te lezen, het heet “In dialoog met dolfijnen – hun boodschap aan ons”. De vrouw in het boek, Joan, kreeg door het zwemmen met dolfijnen het inzicht dat ze ten volle moest gaan leven.

“Ik begon dingen te doen waar ik plezier in had, en met mensen om te gaan die betoverend en sprankelend waren. Ik koos ervoor om het voedsel te eten waar ik naar verlangde en te wonen in omgevingen die mooi en verrijkend waren. Een aantal beslissingen kostte in eerste instantie geld, en dus gebruikte ik het geld dat de verkoop van mijn inboedel had opgeleverd. Veel van mijn nieuwe keuzes brachten diepgewortelde angsten naar boven die me dreigden te ontmoedigen. Het waren angsten betreffende ‘zekerheid’ en mijn ‘toekomst’. Wat zou er met me gebeuren als ik oud was? Ik was nu een alleenstaande vrouw, moest ik niet aan mijn toekomst denken? Of als ik invalide zou worden? En als…? En als…?

In het uiteindelijke beslissingsproces was de vraag die de doorslag gaf: wilde ik de kans om nu een vol leven te leiden verspelen, uit angst voor vage en negatieve mogelijkheden in mijn ‘toekomst’? En waren dit soort op angst gebaseerde redeneringen niet een spel dat ik samen met de rest van de maatschappij speelde… om op die manier de verantwoordelijkheid van in het heden leven uit de weg te gaan?

Ik besloot me niet te laten weerhouden door gebrek aan geld of door wat dan ook. Uiteindelijk is iedereen zelf verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Het beste wat we kunnen doen, is contact maken met het goddelijke in onszelf en gehoor geven aan de innerlijke stem. “

Een betere bevestiging dan dit kan niet… Ik mag er helemaal voor gaan! Dit is wat vertrouwen is… Het was een soort van abstract concept in mijn hoofd, en nu begint het in mijn lijf door te dringen. Ik mag écht de dingen doen die ik leuk vind. Ik hoef mij geen zorgen te maken over de toekomst. Als ik NU niet ga genieten, kan ik in de toekomst ook niet genieten. Ook wordt bevestigd dat het is voorbestemd dat ik ga zwemmen met dolfijnen. Wat er gaat gebeuren weet ik niet, maar dat het mijn leven voorgoed gaat veranderen dat weet ik al wel. Ik krijg al vlinders in mijn buik als ik eraan denk.

En hoe mijn leven zich verder zal uitvouwen weet ik ook niet, maar ik weet uit ervaring wel dat er iets of iemand onzichtbaars is die mij begeleidt en dat daardoor alles mogelijk is! En het kan dus maar zo zijn dat de toekomst me veel geluk of nog meer dan dat gaat brengen. Daar hoef ik niets voor te plannen of regelen, ik hoef alleen maar nu te doen waar mijn hart naar verlangt. Ik kan niet wachten om met de dolfijnen op ontdekkingsreis te gaan. Ik ga er vanuit dat alles goed gaat komen en dat alles me vanzelf duidelijk zal worden. ‘Wonderen’ zijn inmiddels al zo vaak gebeurd in mijn leven, waardoor ik er steeds meer vertrouwen in heb dat deze nieuwe levenswijze vanuit het hart mij zal helpen.

1 gedachte over “Dolfijnen en hun boodschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *