Spring naar inhoud

Vooruitgang

Hallo!

Mijn ontwikkeling gaat zo snel. Ik besef me ineens hoeveel ik wel niet vooruit ben gegaan de afgelopen twee jaar. Twee jaar geleden was ik helemaal op. Ik had weinig energie, ik kon nauwelijks iets doen op een dag en moest daar de hele dag van bijkomen. Ik was zeer angstig, als ik ergens naartoe wilde gaan dan voelde het alsof ik in levensgevaar was. Ik besef me nu pas hoe "slecht" ik eraan toe was! Ongelofelijk hoeveel er kan veranderen in 2 jaar.

Ik voel me nu fit, gezond en mentaal veel meer in balans. Ik kan nu gewoon weer dingen doen op een dag en heb veel minder stress. Ik heb meer vrede met mezelf en hoe het leven is. Die doorbraak die ik in mijn vorige artikel heb omschreven was het laatste wat ik nodig had om uit mijn negatieve spiraal te komen. Het deed me beseffen waar het leven werkelijk om gaat. Om het proces, en niet om het resultaat.

Eindelijk hoef ik van mezelf niet meer te streven naar succes. Ik heb sinds 2 maanden een baantje als postbode. En ik vind het leuk!!! Mijn ervaringen met werken waren niet goed, ik vond het verschrikkelijk. Mensen om mij bedoelen het goed door te vragen of ik niet iets betekenisvollers wil doen dan postbode, maar voor mijn gevoel maakt het niet uit wat voor baan je hebt. Of je nu een directeur bent of een postbode, het gaat erom hóe je je baan uitvoert. De betekenis zit hem niet in de dingen die je doet, maar in het gevoel en de intenties waarmee je het doet.

Door iets te doen wat ik leuk vind voelt het alsof ik al zoveel meer betekenis kan geven aan de wereld. Het helpt me om blij te zijn, vrede te hebben, te genieten van het buiten zijn en de vrijheid. Het voelt goed om het succes los te laten! Ik wilde succes alleen maar om gewaardeerd te worden. Maar weetje, ik voel me nu juist waardevol. En niet omdat ik postbode ben, maar omdat ik mezelf kan zijn als ik postbode ben. Ik hoef me niet aan te passen aan de verwachtingen van andere mensen.

Verschillende dingen hebben bijgedragen aan mijn positieve ontwikkelingen. De spirituele coaching die ik heb gehad, de workshops die ik heb gevolgd, het vinden van werk dat ik leuk vind, het veranderen van mijn voedingspatroon (dankzij het bijzondere boek Medical Medium), het op mezelf gaan wonen en daarmee het verminderen van allerlei overbodige dingen die me afleiden. Ik heb geen tv of stereo en ga weer "back to basics" door 's avonds te lezen, gewoon te zitten en te genieten van de stilte of te wandelen met mijn kat.

Wat een rust, wat een vrede. Dit jaar is mijn jaar, ik ben klaar om mijn vleugels uit te slaan. Daarvoor mag ik gaan staan voor wie ik ben, mezelf uitspreken en voor mezelf opkomen. Dat vind ik best spannend. Door tijd alleen door te brengen kan ik pas echt goed voelen wie ik ben en wat ik wil. Door mijn extreme gevoeligheid raakte ik in mijn vorige huis vaak in de war over alle gevoelens die ik voelde van iedereen in huis. Ik had het echt nodig om een eigen plek te hebben. Het wordt me allemaal steeds helderder wie ik ben en waarom ik hier ben.

Liefs Yvon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *