Spring naar inhoud

Van een andere planeet

Ik kom van een andere planeet. Deze gedachte ging al wel eens door me heen voordat ik erachter kwam dat dit ook echt zo is. Ik ging op onderzoek uit wat nou mijn grootste pijn is, waar ik de hele dag voor aan het wegrennen ben.Want ik voelde dat er iets is waartegen ik me constant aan het verzetten ben. Ik heb vandaag een doorbraaksessie gedaan onder begeleiding van 2 coaches om te onderzoeken wat de wortel van mijn pijn is. Ik wist het altijd al een beetje, maar het dringt vanaf vandaag pas goed tot me door. Ik kom van een andere planeet en ik wil hier niet zijn. Ik wil terug naar waar ik vandaan kom. Ik kan het niet accepteren dat ik in dit lichaam, op deze planeet ben. Ik voel me hier ontzettend alleen en niet thuis. Ik ben hier met tegenzin naartoe gekomen, en die wrok voel(de) ik nog steeds.

Ik vond het eigenlijk moeilijk te geloven omdat ik er nog niet zo vaak zo’n diep contact mee kon maken, maar vandaag is wederom bevestigd dat het ook echt zo is. En hoe meer ik erken dat het zo is, hoe beter ik het kan accepteren dat ik hier ben. En dat voelt heerlijk. Complete rust en innerlijke vrede. Ik begrijp nu stukken beter hoe ik eerder de hele dag wrok had tegen de dag. Ik zag overal tegenop. Ik vond alles zoveel moeite. Maar ik voel nu met mijn hele lijf hoe het anders kan. Door te accepteren dat het leven op aarde nu eenmaal zo is. Dat het om de simpele dingen gaat zoals het huishouden doen, voor mezelf zorgen en vooral tijd doorbrengen in/met de natuur en met mijn kat. Dit is wat het is. Mooier wordt het niet. Niet dat het niet mooi is, maar mijn hoofd wilde continue streven naar iets “beters”.

Ik ben ontroerd, ik heb vandaag zo’n ongelofelijke stap gezet. Deze vrede en dit innerlijk weten neem ik de rest van mijn leven met me mee. Ik kreeg de tip om een boompje te kopen, die staat voor wie ik ben. Die me eraan herinnert om contact te maken met de natuur en met mezelf. Stevig met mijn wortels in de grond, hier helemaal aanwezig zijn. Ik heb meteen vandaag een bonsai boompje gekocht, die in een spiraal groeit. Ik voel en zie namelijk vaak dat mijn energie in een spiraal gaat.

Ook ben ik me er vandaag van bewust geworden dat ik me ben gaan identificeren met hoe anderen autisme zien. Ik liet me beperken. Maar voor mij is dit autisme. Van een andere planeet komen, anders zijn. Autisme betekent niet dat ik beperkt ben. De enige die mij kan beperken ben ik zelf. Het zou goed zijn als er een ander woord voor autisme zou komen. Sterrenmensen misschien. Toch gebruik ik het woord steeds omdat de meeste mensen niets van sterrenmensen weten. Maar dan verlaag ik mij naar een beperkt perspectief. En het is makkelijk om daarin verstrikt te raken. Maar vanaf nu weet ik hoe ik weer terug kan komen naar mijn perspectief, mijn wereld, mijn zelf. Dat maakt het leven een stuk makkelijker.

Veel liefs,

Yvon

1 gedachte over “Van een andere planeet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *