Spring naar inhoud

Volg alleen jezelf

Vandaag kreeg ik een belangrijk inzicht na een meditatie. Ik heb namelijk de gewoonte om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Het is een verslaving. Ik ben ook zo gewend om naar anderen te luisteren in plaats van naar mezelf. Maar het is als autist gewoon ondragelijk om te proberen in iemands hokje te passen. Ik heb het gevoel dat het voor autisten extra belangrijk is om bij zichzelf te blijven bij alles wat ze doen. Mijn waarheid spreekt:

Waarom het niet lukt om plezier te vinden? Omdat je dingen probeert te doen volgens de regels of technieken van andere mensen! De enige manier waarop je plezier kunt beleven is wanneer je alles alleen doet zoals jij het wilt. En dat klinkt makkelijk, maar het betekent alles wat je ooit geleerd of gezien hebt loslaten. Alsof je net op aarde bent gezet, vol opwinding en verwondering op avontuur gaan met jezelf. Als een kind. Jij bent niet te vergelijken met hoe andere mensen dingen doen. Jij bent onbeperkt. Je beperkt jezelf door je te gedragen zoals zij. Kijk geen filmpjes van hoe andere mensen iets hebben gedaan voordat je iets nieuws gaat proberen. Doe het niet na. Ga zelf op avontuur uit alsof er nog niets is uitgevonden.

Spirituele mensen schrijven geen blogs, artikelen, boeken, maken geen YouTube videos of geven geen lezingen om informatie over te brengen. Dat is in ieder geval niet zoals het bedoeld is. Er zijn mensen die naar deze informatie geleid worden en in dat geval geeft het hen precies wat ze moesten horen. Maar het grootste deel van de mensen die werk van anderen lezen, bekijken of beluisteren zijn mensen die op zoek zijn. Laat je niet misleiden door op zoek te gaan! Het is in de meeste gevallen niet de bedoeling opdrachten te maken of technieken te beoefenen die iemand heeft bedacht. Het gaat er niet om wát mensen delen, het gaat erom dat ze er zijn en zichzelf laten zien. Ze zijn er om je te inspireren je eigen technieken en methodes te bedenken. Wees geen scholier die braaf opdrachten uitvoert… wees je eigen meester! Dat ís je opdracht.

Mensen delen hun wijsheden, maar het gaat niet om de informatie die ze geven. Het gaat erom dat ze de wereld laten zien met wat voor uniek proces ze bezig zijn. En de bedoeling is dat het jou er toe aanzet ook je eigen unieke proces te volgen. Ideeën kun je niet vinden. Ideeën vinden jou wanneer je je hart volgt. Soms is het de bedoeling dat je een bepaald boek leest, een bepaalde video kijkt of een bepaald interview luistert. Je kunt zelf voelen wanneer dit het geval is. Maar leer ook te voelen wanneer je iets aan het doen bent wat niet in je hoogste goed is.

1 gedachte over “Volg alleen jezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *